skåpmat

följande texter skrev jag för några år sedan...

ASTRIDS BARN ­- HUR GICK DET SEDAN?


Emil

Slängdes som sextonåring ut från hemmet i Katthult, efter att ha blivit gripen vid ett rånförsök på lanthandeln i Mariannelund. Efter att ha suttit av tiden i häktet, så snodde han en bil och drog till Stockholm. Han smälter snabbt in i Stockholms undre värld. Där möts han av respekt och blir snart till något av en ledare, skall enligt ryktet vara hjärnan bakom Militärligan. Fällande bevis saknades dock och åtalet lades ner. Sitter nu på sin tredje volta för väpnat rån, misshandel, häleri och våld mot tjänsteman.

Av buset kallad "Täljarn"


Tjorven

När hon till sist insåg att de bekymmersfria somrarna var till ända, så gifte hon sig med Pelle.

Som vid det här laget var ensam om att återvände till Saltkråkan varje sommar.

Äktenskapet var dock av kortvarig grad, då Pelle tröttnade på att jämt bli anklagade för att inte ha "rätta knycken".

Trots detta fick de tillsammans sonen Moses. En annan bidragande orsak till varför äktenskapet sprack var Tjorvens grova ätstörning, som vid det här laget resulterat i att hon vägde 186 kg. Pelle tog Moses med sig och flyttade till fastlandet. Nu framlever Tjorven sitt liv i Västermans hus som enda bofast kvar på Saltkråkan.

Av sommargästerna kallad "Kobben"


Rasmus

Är fortfarande på Luffen, dock utan Oskar. Idag har han lämnat de små, slingriga och soliga grusvägarna. Och syns istället allt oftare i Stockholms T-Bana drickandes rakvatten, fönsteputs eller i bästa fall Kir. Försörjer sig genom tiggeri även om han ibland under

sommarhalvåret kan tjäna några extra kronor som gatumusikant då han drar "Tänk jag drömde i natt..." på Paradis Oskars gamla munspel.

Av de andra uteliggarna kallad "Oskar den andre"


Pippi

Vräktes från Villa Villekulla, sedan det blev känt att hon där saluförde droger av alla de slag till traktens barn. Vilket fick henne förbannad på Sverige och dess översittarmentalitet, tog tåget till Amsterdam. Har enligt rykten skrikigt åt folket på Stockholms Central:

"- Att hon minsann ätit ett piller som skulle göra att hon aldrig blev någon jävla Svensson."

Vad det var för piller stod klart då hon kom fram till Amsterdam. Där problem uppstod när hon försökte införskaffa fler piller med hjälp av pengarna i kappsäcken. Snart uppstod bråk om hur vida mynten kunde räknas som "gulden" eller ej.

De senaste uppgifterna talar om att hon numera finansierar sitt pillerberoende på gatan.

Av de andra hororna kallad "Redlight"


Karlsson

På taket, halkade på våta löv och föll olyckligt ner, en höst för ett tjugotal år sedan. Bröt då både propeller och ryggrad. Lever idag på sin invalidpension, boendes på bottenvåning i ett servicehus i Farsta. All kontakt med lillebror är även den bruten sedan länge. Lillbror som numera går terapi, efter det att han i övre tonåren fått diagnosen "grundlurad" av en av psykologerna på Södersjukhuset. Karlsson själv sitter i sin lägenhet och dricker Aurora, under det att han funderar över sitt förnamn, och vilka de bästa åren egentligen är.

Av Farstaborna kallad "Jas-mannen"


Stina

Slutade tvärt att återvända till Saltkråkan efter det att hon blivit könsmogen, "tyckte hon var slugare en de där öbönderna". Lärde sig snart att använda sina lögner och rövarhistorier på ett sådant sätt att hon kunde leva av det.

Blev kommunalpolitiker i Södertälje, där hon snabbt avancerade i graderna.

Gjorde ett par riktigt framgångsrika år på åttiotalet, men blev senare ertappad för mygel. Det handlade om allt från dubbla kvitton till mutade fastighetsbolag.  Det värsta av allt var nog ändå då hon sålde dagiset "Skrållan" samt tomten det låg på för tjugofemöre till en tysk gummifabrikör vid namn Mëstermann.  När det senare uppdagades att hon själv tjänat dryga två miljoner på affären var den politiska karriären över.

Kallas än idag för "Svinn-Stina" av invånarna i Södertälje.


Lotta

På Bråkmakargatan har flyttat in hos tant Berg för gott.

"- Skönt att bo hos en senil käring som inte säger emot. Vet ärligt talat inte om hon lever eller ej." ska Lotta sagt till en bekant i kön på ICA.

För några bekanta har hon, även om de i dag inte är många. Hennes sätt att hantera folk som säger emot henne, gör det lite svårt för henne att skapa nya kontakter, milt uttryckt. Därför så tillbringar hon det mesta av sin tid i tant Bergs hus där hon försörjer sig på att "jobba hemma". Hon skriver, bland annat med egen spalt i Vi i Villa.

Där skriver Lotta under kolumnen: Så här ska ni göra, å fan inte på något annat vis.

Under signaturen: "Lotta vet bäst"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0